Artikkeli // Kirkkauden hohde yllämme

Kirkkauden hohde yllämme

by

Tätä hartaustekstiä kirjoitetaan loppiaisen tunnelmissa 2021. Olemme siirtyneet uuteen vuoteen merkillisen vuoden jälkeen. Koko maailmaa kohdannut pandemia on koskettanut myös meitä täällä monin tavoin rauhallisista oloistaan tunnetussa Suomenmaassa.

Seurakuntana olemme sopeuttaneet toimintaamme vastaamaan terveysviranomaisten suosituksia ja toivomme tietysti kaikki, että voisimme palata normaaleihin käytäntöihin mahdollisimman pian.

Tiedoitusvälineet ovat kertoneet meille hyvää uutista rokotteesta, jonka uskotaan tuovan meille helpotusta taistelussa terveyttämme ja elämäämme uhkaavan sairauden voittamisessa. Uskonkin että yhdessä omalla järkevällä terveyskäyttäytymisellä ja meidän avuksi kehitetyillä lääkkeillä tämäkin uhka on ajan myötä mahdollista voittaa.

Kristittynä vierastan kuitenkin sitä tapaa, jolla jotkut uutisvälineet ovat nostaneet kehitetyt rokotteet ikäänkuin sellaiseen asemaan, joka ratkaisee kaikki ongelmat. On ihan paikallaan muistuttaa itseämme ja muitakin siitä, että ikiaikojen Jumala on edelleenkin se taho, jolta meidän on perusteltua odottaa lopullista ratkaisua elämämme suuriin kysymyksiin.

Profeetta Jesajan näkökyky aikansa ilmiöiden keskellä lohduttakoon ja rohkaiskoon myös meitä kiinnittämään katseemme suuntaan, josta todellinen apu meillekin on tarjolla. Katso, pimeys peittää maan, yön synkkyys kansat. Mutta sinun taivaallesi kohoaa aamunkoi, Herran kirkkaus hohtaa sinun ylläsi. Niin kansat tulevat sinun valosi luo ja kuninkaat sinun aamunkoittoosi. (Jes. 60:2-3)

Pelastuksen sanoma kuuluu kaikille kansoille ja hänen kirkautensa hohteesta riittää yhtälailla meillekin kuin myös meitä hallitsemaan tarkoitetuille viranomaisillekin. Tahdommehan vain pysyä Hänen siunaavan hyvän kätensä alla.

Toivorikkaana kohti uutta siunauksen vuotta 2021.

Kai-pappi